Anadan görme Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat şimendifer. Bahar, köklü evveli ile Türk tüketmek tarımünün merkezinde mevzi almaktadır. Bahar yahut asıl malzeme olarak yemeklerde, şirinlarda, dolaşmaşularda, reçellerde özellikle bulunmak üzere sağlam çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar baharat genel olarak her yemekte uygunluklarına göre kullanılmaktadır. Baharatları tüketmek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonrasında demleyebilirsiniz. Yarar yemeklerde sadık oranlarda kullanabildiğiniz ahit, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlamlar. üste doğanın kaynağından mevrut baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap fail en sağlamlıklı besinlerin başlangıcında hasılat. Tüm bu özelliklerin yüzı sıra yemeklerinizi beş on göçermek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, tat, nitelik yahut tasarruf amacı kadar farklı alanlara göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e andıran baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki asıl üstelikşenle aracısız ilişkili olma eğilimindedir. üs olarak baharat çeşitleri fiziki özelliklerine göre toz, kuru ve taneli bulunmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilinen en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü baharat aynı zamanda şirinlıkları ile bilinir ancak yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok yaygın oldukları bâtınin bâtınlerinde nitelik değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoğu kez safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoğu kez tüketmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar büyük ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar taam ve bâtıneceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı bâtınecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir toz baharatlar ortada üçüncü nitelik sınıflandırmasına iye olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçal, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların yüzı sıra yeryüzünde daha sağlam çok baharat bulunmaktadır. Gördüğünüz kadar baharatlar, farklı bünyeları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. üste bazı baharatlar asıl sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının bel kemiği sebebi hiç şüphesiz nadir olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetisevinçli ve özel muamelat müstelzim şişman ve etkili tatlar oldukları bâtınin çoğunlukla ıvır zıvır miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter kadar baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem nispeten şifalı hem bile özellikle şirinlarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde bileğerlendirilebilecek başka baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, yekten bir küme baharatın müsait oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseriya ete tat vermek kadar yalnızçlarla kullanılmaktadır. üste bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce hakkıyla baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar baharat Türk mutfağında çok kibar bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Küçük asya sınırları içinde en yaygın kullanılan tatlar ortada mevzi almakta ve zımnında Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları yüz yiyeceklerde elden ayrım edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört yan fazlalıkrırlar. Küçük asya mutfağında son kademe uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çhemayar, çoğu kez bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Gün doğusu ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere iye olan toz yahut pul kadar biber bazlı baharatlar elden elden bütün yemeklerin asıl malzemesidir. Üretimi bâtınin süs biberi adı maruz özel bir biber türü müstelzim bu baharat türü, sağlamlıklı bünyesıyla da göz dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi bel kemiği baharat ortada mevzi düz hem bile Güneydoğu Küçük asya ile özdeşlesevinçli ve biber özü bâtınermiş bir başka baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, başka biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle elden ayrım edilir. üste şiddetlilığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan ancak farklı bir bünyeya iye olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda çoğu kez ekmek ve zeytinyağı ile tüketilen sağlamlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak bâtınin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının starı Seven Spices
Yedi baharatın belki bile en bilinen üyesi olan karabiber, hem pare hem bile toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir ten ürünlerinde aracısız pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, har iklimlerde yetisevinçli karabiberlerden bünyelır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kadar ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları yüz karabiber üretimi bâtınin mükemmeldir. üste yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin bel kemiği yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı tarafü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle belirli miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat ortada bir başka star olan kekik, geniş bir tasarruf düzı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde ongun miktarda yetişmesi, kekiğin biryoğun varyasyonda kullanılmasının asıl sebebidir. Sıhhat alay konusu evetğunda, biryoğun katkısı olan insanoğlu üst sistemi bâtınin iyidir. Kekik otu kadar bazı çkamer türleri günün sonunda yorgunluğu yok etmek bâtınin sağlıklı gelebilir. Bir başka baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri evetğu bâtınin Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu baharat elden elden her yemekte kullanılabilir. Baharın bâtınindeki esanslara rabıtlı olarak farklı hatimelara sağlıklı gelebilmektedir. Bu açıdan bâtınerik ve hammaddelere göre uzmanlardan bindi alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Lüp bel kemiği direği olan baharat çeşitleri ve aş damı kullanımları, sadık orantıda ve sadık miktarda kullanıldığında her yaşfecir kullanıcıya sağlıklı gelebilir.
Olağandışı ve çapraşık baharatlar
Sayımsız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın yüzı sıra karışım bünyesına iye olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini alıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoğu kez birkaç baharatın ve bu baharatlara eşlik fail aromatik otların karışımıdır. Berenarı popüler olan bu karışımlar hem kılgı hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği yüz adından sıkça alay ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü gödeş ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her ahit yüzınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi çapkınca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin asıl maddesi kişniştir. Fakat biryoğun farklı baharat bâtınerir. Türk köftesine adını veren en bel kemiği maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap kadar yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem bile yiyecekleri daha hızlı sindirir ve sağlamlıklı bir tüketmek yersiniz. Bir başka çapraşık baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Munzamşi tadı sayesinde özellikle salatalar bâtınin uygundur. Fakat sumak baharatı çoğu kez salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Ne suşların doğal özlerinde antioksidan bâtınerdiğini merak ediyorsanız ürün bazında inceleyebilirsiniz.